Friday, June 15, 2012

FAMILY WELLNESS PROGRAMME


 Memberikan nutrient yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga. Antara kebaikannya adalah :
ü  Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
ü  Membantu anda berasa lebih bertenaga
ü  Menguatkan sistem imun anda
ü  Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat

Terdiri daripada 4 jenis produk:

1.   Vita-Lea® Iron Formula


Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan komprehensif yang dihasilkan didalam Sains Shaklee  yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan   pembinaan tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.*

PERBEZAAN SHAKLEE
·         Disokong oleh 7 kajian klinikal
·         Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
·         Menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk

2.   Sustained Release Vita-CTM500 mg


Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran yang melepaskan vitamin C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Sebagai satu antioksidan yang kuat, ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat, kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, otot dan pembuluh darah serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*


3.   B-Complex


Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*

PERBEZAAN SHAKLEE
Mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

4.   Energizing Soy Protein – Vanilla


Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga    yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

PERBEZAAN SHAKLEE

  • Protein Soya Shaklee telah terbukti secara klinikal dapat membantu anda kekal bertenaga selama berjam-jam.
  • Air digunakan untuk mencuci bagi mengekalkan bahan penting seperti isoflavones, genistein dan daidzein juga menyediakan anda dengan kebaikan keseluruhan soya
  • Non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan kacang soya kami bebas daripada kacang soya yang diubahsuai secara genetik.
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Create by : fb: Hanim Mansor  017-9220950  ID:880410   warnym@yahoo.com 
Sumber: www.shaklee.com.my & Shaklee Product Guide 

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)